CAP DE SETMANA DEL 21-22 DE MAIG

El cap de setmana del 21 i 22 de maig varem visitar, amb els nostres gegants i gegantó, el poble de Sant Miquel de Campmajor, una petita vila de poc més de 200 habitants situat a escassos 10 kilòmetres de Banyoles. En aquesta localitat es celebrava la diada de les festes de Santa Quitèria i els Geganters i Grallers de La Llacuna ens varen invitar per posar el toc musical i festiu a la jornada.

Ens esperava un cap de setmana molt intens i prometedor i així ho va ser. Per tant, dissabte després de dinar, varem sortir cap a Sant Miquel amb moltes ganes de participar en aquesta festivitat tan arrelada a aquesta població. El començament de la cercavila era pels voltants de les 18:00, però varem arribar amb el suficient temps per poder gaudir de l’increïble paisatge d’aquell indret. Poc abans de començar la cercavila varem conèixer el cap gros que tot just aquell dia estrenaven i que te el nom de Quitèria en honor a Santa Quitèria, La cercavila va transcórrer pel carrer principal del poble i, a una esplanada que hi ha al costa de l’església, varem fer la mostra del ball dels gegants a ritme de les peces tocades pel nostre grup de grallers i timbalers. En motiu del concurs de dibuix i rams de flors que es va organitzar, hi havia una gran quantitat de nens i nenes que van gaudir molt de la nostra participació en aquesta petita localitat. Havent acabat la cercavila varem plantar els gegants i tothom va aprofitar per fer-se fotos en mig d’aquell paisatge tan fabulós.

Després ens van organitzar un sopar de germanor al costat d’una sala polivalent que ens havien preparat per poder-nos quedar a dormir.

A l’endemà, diumenge 22 de maig, varem fer una visita per Banyoles i passar una bona estona de disbauxa passejant per l’emblemàtic estany esperant, com diu la llegenda, veure el monstre que s’amaga a les profunditats d’aquest estany. Però s’ha de dir que haurà de continuar sent una llegenda.